İMSİAD Bursa’nın konuğu Hamza Aygün oldu

Kentsel dönüşüm ilk gündeme geldiği günden bu yana bu sürece katkı koymak için elinden geleni yapan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD), önceki gün bu konuyla ilgili kitap yazan Kentsel Dönüşüm Uzmanı Hamza Aygün’ü ağırladı.

Bir dönem ülkemizin bir numaralı gündem maddesi olan ancak yanlış uygulamalar, çözüme kavuşamayan sorunlar, eksik yasal düzenlemeler ve art niyetli kişiler sebebiyle bir türlü istenilen uygulamaların hayata geçirilemediği kentsel dönüşüm konusu, filmlere, tezlere ve kitaplara konu olmaya devam ediyor.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ KENDİME DERT EDİNDİM”

Dernek merkezinde gerçekleşen buluşmada, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Başkan Yardımcısı ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Şeref Demir de yer aldı. Bursa’da 6306 sayılı yasa kapsamında kentsel dönüşümün uygulamasını ilk kez yapan kişi olduğunu ifade eden Aygün, kitabıyla ilgili bilgi verdi. Aygün, “Kentsel dönüşümü kendime dert edindim. Kentsel dönüşüm yaparken yorulmuş, dönüşüme girmek isteyip de engelleri aşamayan insanlara bir model oluşturabilme adına bu kitabı yazdım” dedi.

En önemli gündemimiz kentsel dönüşüm olmalı diyen Aygün şöyle devam etti: “Ülkemizin bir numaralı gündemi kentsel dönüşüm olmalı. Yoksa olası depremde kötü sonuçlarla karşılaşabiliriz. Binalarımızın ömrü her geçen yıl daha da yıpranıyor. Birçoğu ömrünü tamamladı bile. Ben bu kitapta devlet kademesindeki yöneticilere, yerel idarecilere, müteahhitlere ve vatandaşlara bir takım mesajlar verdim, çözüm önerilerimi sundum. En büyük görev vatandaşa düşüyor. Mutlaka doğru müteahhiti seçmeli.”

“HERKES ÇOK YORULDU”

“Hamza Bey’e böyle değerli bir kaynak oluşturduğu için teşekkür ediyorum. Bu teorik olarak yazılmış bir kitap değil, yaşananların da yer aldığı bir kitap” diyerek sözlerine başlayan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Kentsel dönüşüm ülkemizin çok büyük bir problemi. Ben kentsel dönüşümü ulusal güvenlik sorunu olarak görüyorum. Bir ülkenin, vatandaşlarının güvenlik sorununu çözmek gibi bir görevi varsa, kentsel dönüşüm de öyle. Güvenlik sorunlarında da insiyatif vatandaşa bırakılamaz. Doğru yöntemlerle doğru yol haritasını oluşturarak bunu çözmemiz gerekiyor. Son yaşanan kentsel dönüşüm sürecinden müteahhit ve vatandaş çok yoruldu. Ama yorulsak da, bu süreç sekteye uğrasa da vazgeçemeyiz; mutlaka kısa sürede dönüşümün devamını gerçekleştirmeliyiz. Yanı sıra konutlar dışında sanayi dönüşümünü de konuşmamız gerekiyor. Zira sanayide de ciddi bir dönüşüme ihtiyaç var. Fabrikalarda hem insanlarımız çalışıyor, hem çok değerli makinalar var, hem de üretim yapıyorlar. Fabrikalar, her açıdan zarar görmemesi gereken binalar olmalı” ifadelerini kullandı.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

Paylaş